Tjener

Tjenere; en gammel profession med betydning

Tjener personale er et almindeligt syn mange steder i dag, hvor man kan finde tjenere på mange spisesteder, restauranter, hoteller, konferencer mv. De er et fast inventar indenfor restaurationsbranchen og gastronomiske verden. Og har en lang historie som profession, der daterer tilbage til dannelsen af menneskets civilisation.

En vigtig del af servicetandhjulet

Tjenere spiller en betydelig rolle, når det kommer til service og funktionen af restauranter og lignende. De betjener stedets gæster, hvor de vejleder, forklarer, anbefaler og tager imod bestillinger fra menukortet. De agerer samtidigt som ”budbringere”, hvor de leverer ordrerne videre til køkkenet, og herefter de færdige retter tilbage til gæsterne.

Mange spise- og selskabssteder bliver bedømt på kvaliteten af deres service. Det er ikke alle der her selv er gode til, har tid eller kan lide at betjene andre mennesker. Dette medvirker til en stor afhængighed af tjenere i personalestablen på disse steder, da de oftest er specialiseret med at servicere gæster. Det kan således være strategisk at gøre brug af tjenere, hvis man vil sikre servicekvaliteten.

Udfordringer og strategiske initiativer

Det kan være hårdt at være tjener, der kan nemlig være mange gæster at betjene, samt ting at holde styr på. Dette medvirker til at der til tider kan være mangel på tjenere, at de opsiger deres stillingerne eller oplever løbende sygefravær grundet stress. Herudover, er det ikke alle tjener der er lige gode eller kvalificeret, hvilket kan påvirke driften af ens spise- eller selskabssted.

Alle disse ting er vigtige at tage in mente, når du skal ansætte en eller flere tjenere. Det er ikke altid at man kan ansætte tjenere nok til at opretholde en optimal bemanding. Det er heller ikke altid at man kan anskaffe sig en eller flere tjenere, når man akut har brug for det. På den anden er side er heller ikke altid, at man har råd til at have flere tjenere som fast ansatte.

I ovenstående situationer kan det være strategisk at gøre brug af en tjener vikar eller flere. De fungerer som normale vikarer, hvor de kan arbejde for en i kortere perioder eller langsigtet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *