Sikkerhed gennem tiden

Sikkerhed kan være mange ting. Måden vi har omfavnet sikkerhed, både som private forbrugere og som virksomheder, har ændret sig gevaldigt gennem de senere år. Når vi kigger på sikkerhed i dag, tænker man sikkert meget på online sikkerhed. Sikre betalingsløsninger på webshops, sikre politikker og procedurer om datahåndtering og meget mere. Men sikkerhed har jo naturligvis ikke altid været præget af den digitale on online verden.

Fra fysisk sikkerhed til virtuel sikkerhed

Man kan i allerhøjeste grad godt argumentere for, at der i langt større dele af vores hverdag i dag, bliver taget større virtuelle sikkerhedsforanstaltninger end virtuelle. Kriminaliteten har i takt med digitaliseringen og den teknologiske udvikling, bevæget sig meget væk fra fysiske tiltag som store hegn, vagter og lignende, til at være meget mindre håndgribeligt som kryptering af betalinger på hjemmesider, sikker opbevaring af data med mere.

Men det betyder ikke, at behovet for fysisk sikkerhed ikke længere er der. Det foregår bare på en anden måde. I dag bliver den fysiske sikkerhed faciliteret gennem de online kanaler. Virksomheder køber deres sikkerhedshegn online, booker deres alarmsystemer online og sågar booker deres fysiske vagter online. Alt dette er på meget få år gået fra at være meget menneskebaseret og med masser af kundekontakt, til at være end nu et ’produkt’, der lægges i kurven.

Fremtiden for sikkerhed

Der skal ingen tvivl herske om, at sikkerheden for fremtiden fortsat vil være mere virtuel og teknisk. Cyberkriminalitet er et stadig nyt fænomen, hvor både forbryderne og hackerne hele tiden prøver nye tiltag, og det samme gør dem, der vil beskytte sig selv mod disse. Verden vi lever i i dag, er væsentligt anderledes end for blot få generationer siden. I dag har langt de fleste virksomheder mere fokus på IT-sikkerhed, end på den fysiske sikkerhed. Ikke fordi, at den fysiske sikkerhed ikke er vigtig, men for at se realiteterne i øjnene, så er risikoen for et virtuelt sikkerhedsbrud bare væsentligt større for mange virksomheder og private mennesker, end for et fysisk sikkerhedsbrud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *