Ror

Sådan kan du stå bag roret i en speedbåd

Går du og drømmer om at stå bag roret i en speedbåd? Mange går med den opfattelse, hvor de tror, at de skal have taget en længevarende kaptajn uddannelse. Heldigvis for dig, er dette slet ikke nødvendigt.

Speedbådsscertifikater og kørekort

Der kan være mange årsager til, hvorfor at du drømmer om at være kaptajnen på en motorbåd eller speedbåd. Mange personer elsker følelserne af vind og vand i håret, hvorimod nogle andre elsker eventyret og de frie transportmuligheder de får ude på havet.

Du kan i dag tage et speedbådskursus på en speedbådsskole og modtage et certifikat, såfremt at du består.

En speedbådsskole fungerer ligesom en køreskole, hvor du kan tage kurser til kørekort til personbiler og lignende. Du kan afhængigt af den valgte skole, vælge at tage dit speedbådscertifikat på en eller to dage. Herunder tilbyder en del speedbådsskoler undervisning i dagtimerne, aftentimerne eller i weekenden.

Hvornår skal jeg have et speedbådskørekort?

Har du i modsætning til flertallet af os andre en båd til gode, kan det være meget behjælpeligt at have styr på kravene om speedbådskørekort. Det er nemlig ikke et krav for alle både, at du er påkrævet besiddelsen af et motorbådskørekort.

Ifølge den danske lovgivning, skal du være minimum fyldt 16 år, samt have et gyldigt speedbådskørekort for at kunne føre en speedbåd.

Er din båd mellem fire eller femten meter lang, eller under fire meter lang, men med en motor på over 25 hestekræfter, er du påkrævet et gyldigt speedbådskørekort.

Falder din båd ikke under retskravet, kan det stadigvæk være meget fornuftigt at anskaffe sig et speedbådscertifikat. På den måde vil du få indsigt og kendskab til speedbådskørekort reglerne. Og ikke mindst kunne sejle ansvarlig ude i havene.

Mod nye eventyrer og kyster

I dette indlæg har du fået noget introducerende viden til, hvordan du kan stå bag roret på en speedbåd som kaptajn.

Det kan anbefales at undersøge de forskellige speedbådsskoler i forhold til udbudte deres kurser, kvalitet, undervisningstimer med videre. På den måde er du sikret en god start på din sejlende drøm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *