Antikke møbler

Hvorfor bør du få vurderet dine antikviteter?

Står du med en samling an antikviteter, som du ikke ved, hvad du skal gøre med? Det kan være en del årsager til, hvorfor du ikke nødvendigvis ønsker at beholde dine antikviteter.

Det er blandt andet ikke alle personer, der finder antikke møbler og antikviteter spændene eller ligefrem deres smag. På den anden side, kan det være at du har arvet en samling antikviteter som del af en arv eller et dødsbo.

Kendetegnet for antikviteter er at de omkring 100 år gamle, hvor der kan være visse undtagelser. Dette kan indebære alt fra glas, keramik, lamper, bøger, malerier, smykker og meget andet.

En mands skrald en anden mands guld

Selvom antikviteter ikke falder i alles smag, findes der mange antikvitetssamlere, der finder dine unødige antikviteter værdifulde.

Der findes adskillige årsager til, hvorfor visse personer samler på antikviteter såvel som personer, der ikke ønsker dem. For nogen er det en hobby og for nogen er det en slags forretning. Derfor kan du opleve, at der findes både enkelte personer såvel som virksomheder, der laver opkøb af antikviteter.

Husk købmandskabet hele vejen igennem

Hvis du ikke ønsker at beholde alle eller af dine antikviteter, kan du få dem vurderet hos en antikvitetsforhandler. Du kan på den måde være sikret en mulig bedre prisfastsættelse, end hvis du selv skulle prissætte den online på en børs eller handelsplatform.

Ønsker du den bedste pris for din samling eller dele, kan det være meget smart at uddanne sig på de enkelte effekter i form af pris, værdsættelse med videre. På den måde kan du også sikre en mere informeret handel fremfor en, hvor du ikke ville være bedre vidende.

Alternativt, hvis du hverken ønsker eller har tid til at undersøge de enkelte effekter og deres markeder, kan det være nyttigt at gå hen til en antikvitetsforhandler og lave en handel. Du får nemlig meget mere dine antikviteter hos en forhandler, fremfor hvis du valgte at smide dem ud eller til genbrug.

Det er dog vigtigt at tage in mente, at det ikke er alle gammel ting og sager, som du kan få en lige stor gevinst ud af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *