Derfor er virksomheder i dag generelt bedre end førhen

Danmark er et fantastisk sted at drive virksomhed. Vi har en god kultur for iværksætteri og entreprenørskab, som bestemt kun er taget til gennem den sidste årrække. Men helt generelt er de danske virksomheder bedre og dygtigere i dag end de har været førhen. Og det er der en række årsager til. 

Internettets muligheder 

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at internettet har medbragt nogle helt fantastiske og unikke muligheder for de danske iværksættere. Muligheder, som ikke var tilgængelige førhen. Og det kan ses på dansk iværksætteri.  

Rent historisk var antallet af nyetablerede virksomheder på sit højeste i 2007, altså lige før finanskrisen. Men nu går tingene den rigtige vej igen, og incitamentet for mere bæredygtige og solide virksomheder er også noget, der er værd at bide mærke i. 

Fokus på organisationen 

En anden årsag til, at mange virksomheder i dag er dygtigere end de var førhen, er deres fokus på konstant forbedring. De større virksomheder har i dag et stort fokus på deres organisation. Det er i dag næsten en selvfølge for større virksomheder at have fokus på organisationsudvikling for topledere, der sætter virksomhederne i nogle ufatteligt stærke konkurrencemæssige positioner. Det er nemlig målrettet arbejde på virksomhedens interne strukturerer og processer, der skaber fundament for en succesfuld virksomhed.  

En tendens der skal fortsætte 

Med en så globaliseret verden, som den vi lever i i dag, skal denne udvikling fortsætte for at holde Danmark på verdenskortet. I dag er man jo ikke blot i konkurrence med andre danske virksomheder, men nærmest med hele verden uanset hvilken branche, man befinder sig i. Derfor er det også ufatteligt vigtigt, at vi holder denne gode tendens oppe. 

Måden vi kan gøre dette på er fortsat at fokusere på udviklingen af vores virksomheder – store såvel som små. Vi skal have fokus på organisationen og organisationsudviklingen samt omfavne de mange muligheder som den teknologiske udvikling og internettet har at tilbyde.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *