Bilernes udvikling

Bilernes historiske udvikling

En bil, som det hedder i dag, er en forkortelse af ordet automobil, som blev brugt i gamle dage. I dag ser man biler alle steder, og i gennemsnit har hver familie i Danmark 1,3 biler. Nogle har 3, nogle ’nøjes’ med 1. Først var der menneskebåret transport, derefter kom der hestevogne, derefter opfandt en bil, der blev trukket af heste – derfor hestekræfter.

Den første bil

Den tyske ingeniør, Carl Benz, var et lille skridt foran konkurrenter i kapløbet om at producere verdens første bil. Patentet kom i hus år 1886 med navnet Benz Patent – Motorwagen. Bilen havde 3 hjul modsat 99% af biler i dag. 10 år tidligere blev benzinmotoren opfundet, og revolutionerede måden man førte industri på – det skulle også vise sig at revolutionerede logistik og transport.

I dag er Mercedes Benz opkaldt efter den tyske ingeniør Carl Benz, som en cadeau til hans arbejde tilbage i 1880’erne.

Udviklingen

Udviklingen tog fart, og der gik ikke længe før der var flere om at producere biler. Konkurrencen gjorde, at flere måtte tænke innovativt, og derfor var udviklingen enorm. Bilerne gik fra 3 til 4 hjul. Fra 1 cylinder til 4/6/8/12 cylindre, og selvfølgelig hastigheden fulgte med. Dengang kunne en bil ikke køre meget hurtigere end en hest kunne trække. Men allerede i 1950’erne begyndte vi at se de første ’klassikere’ som vi kender så godt i dag. Ford Mustang, Corvette, Nissan Skyline, Opel Rekord osv. Igen var udviklingen enorm, og nu handlede det ikke så meget om fart længere, men størrelse på bilerne.

I dag

I dag, kan vi ikke forestille os en hverdag uden biler. Der er skabt erhverv rundt om biler – varetransport, logistik, taxakørsel og selvfølgelig autoværksteder, der lever af at sælge serviceaftale, reparationer og selvfølgelig nye biler.  

Det øgede fokus på klima har gjort at bilerne helst skal kunne gå så langt på literen som muligt – selvfølgelig hvis det er en økonomisk bil, man er på jagt efter. Bilerne er ikke store længere, nu snakker om rummelighed ift. størrelse. Bilen skal altså være så lille som muligt men stadig have en høj rummelighed. Der findes sågar selvkørende biler, buser, lastbiler osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *